Hoe

Wat kenmerkt mijn aanpak? Hieronder belicht ik drie aspecten.

Samen

De totstandkoming van een website zie ik als een pad dat opdrachtgever en ontwikkelaar samen belopen. Het begint met een eerste gesprek om doelen en mogelijkheden in kaart te brengen. Tijdens de ontwikkeling van een website is de inbreng van de opdrachtgever onmisbaar om tot een werkend systeem te komen.

Lees verder over website ontwikkeling.

Werkend

Een systeem dat werkt is nodig, maar niet voldoende. Er moet ook mee gewerkt kunnen worden. De bezoeker van de website moet gemakkelijk de weg weten te vinden naar de gewenste informatie. De redactie van de website moet zich kunnen concentreren op de inhoud van de pagina’s en moet zelfstandig alles kunnen doen wat nodig is om de website actueel en interessant te laten zijn.

Lees verder over WordPress.

Zelfstandig

Dat geldt voor mij als ontwikkelaar. Ik heb gekozen voor een bestaan als zelfstandige omdat ik niet van één opdrachtgever of werkgever afhankelijk wil zijn. Maar het geldt ook voor mijn opdrachtgevers. Ik kies ervoor om mijn opdrachtgevers zo weinig mogelijk afhankelijk te maken. Dus werk ik met componenten die vrij verkrijgbaar en wijd verbreid zijn, zodat bijvoorbeeld het beheer van websites die ik maak gemakkelijk kan worden overgedragen.

Lees verder over open source en hulpmiddelen waarmee ik werk.