Lettertype

Helvetica Neue, Helvetica, Arial

De keus van het lettertype is belangrijk voor de uitstraling van een website. Modern en strak of meer klassiek. Een veel gebruikte indeling in twee groepen is die van de lettertypes met schreef (“voetje”, serif is de Engelse term) en zonder schreef (sans serif). Times New Roman is een bekend schreeflettertype uit 1932. Een bekend schreefloos lettertype uit het papieren tijdperk is Helvetica (1957). Deze website wordt, als het lettertype op uw computer aanwezig is, weergegeven in Helvetica Neue en anders in Helvetica of Arial.

Microsoft heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van lettertypes die beter zijn aangepast voor het weergeven van teksten op een beeldscherm. Het schreeflettertype Georgia (1993) en de schreefloze lettertypes Arial (1982) en Verdana (1996) zijn voorbeelden daarvan.

Door met de muis over de vakjes hieronder te bewegen kunt u het effect van enkele lettertypes op deze pagina uitproberen. Of de verschillen zichtbaar worden hangt af van welke lettertypes op uw computer zijn geïnstalleerd.

Times New Roman
Helvetica
Herstel
Liberation Serif
Arial
Georgia
Verdana